Therapie Winterswijk

Relatieproblemen

Je ontmoet iemand, waar je verliefd op wordt, de taart die je samen bakt is zo lekker dat je besluit te trouwen. Na verloop van tijd smaakt de taart niet meer..de ingredienten zijn van samenstelling verandert, door de ingehouden uitingen van woede, verdriet en angst. Er is geen vreugde meer, je bent ongelukkig en overweegt te gaan scheiden. Door er tijdig bij te zijn is het mogelijk deze neerwaartse spiraal om te buigen naar een gelukkige en opwindende relatie.

Behandeling

Wat alle relaties gemeen hebben is het goede gevoel hoe de vriendschap begon; vanuit dat gevoel is in principe iedere vastlopende relatie te redden. De therapie is erop gericht het eigen gedrag zichtbaar te krijgen en de achterliggende gedachten en emoties van die gedragingen te onderzoeken, te herbeleven en los te laten. Vanuit het verworven inzicht kan nieuw gewenst gedrag worden ontwikkeld, zodat een positieve instelling ontstaat naar elkaars innerlijke ruimte. Voor een succesvolle behandeling is de inzet en bereidheid te willen veranderen van beiden partners gewenst.

De behandeling bestaat naast het intakegesprek uit drie tot zeven sessies, gebruikmakend van regressietherapie, hypnotheraie, NLP en familiedynamiek.