Praktijk Winterswijk - Psychodynamica

Wat is psychodynamica?

In moderne bewoordingen is psychodynamica het krachtenspel tussen verlangens, emoties en je zelfbeeld.
Wanneer deze in harmonie zijn ervaren we balans in ons leven en voelen wij ons energiek.
Wanneer we uit balans zijn, voelen we ons door de innerlijke strijd neerslachtig en vermoeid.

In deze snelle, stressvolle tijd is een burn-out of randverschijnselen van een burnout dan een aanwezig risico.

Vaak zijn we ons niet bewust van de oorzaken waarom onze gemoedsrust zo plotseling kan veranderen.
Door inzicht in onze eigen ingehouden uitingen van emoties te krijgen ( zoals angst en verdiet ), zijn we in staat de vastgehouden, negatieve energie, los te laten.

Pas dan kunnen we een blijvende persoonlijke ontwikkeling en verbetering tot stand brengen.

Bij de behandelingen kunnen meerdere behandelmethoden worden gebruikt::

 • Regressietherapie;
 • Hypnotherapie
 • Angerwork
 • Communicatie & NLP
 • Regressietherapie

  Alles wat je ooit hebt meegemaakt is opgeslagen in het onderbewuste. Tijdens een therapiesessie is het mogelijk om middels regressietechnieken terug te gaan in de tijd, en vanuit je onderbewuste informatie over jezelf bewust te maken. Bij regressie therapie worden de momenten zichtbaar, waarop je een keuze hebt gemaakt die doorwerkt in het heden. Meestal belemmeren die momenten ons in het maken van nieuwe keuzes.

  Hypnotherapie

  Bij hypnotherapie moet je niet denken aan toneelhypnose, maar aan een lichte meditatieve ontspanning, waarbij je zelf de controle houdt en je volledig bewust blijft van wat er met je gebeurt. Bij hypnotherapie wordt gebruik gemaakt van een lichte vorm van hypnose, om in contact te komen met het onderbewustzijn. Via het onderbewustzijn kunnen vele lichte psychische problemen behandeld worden. Dit noemen we "hypnotische inductie".

  Angerwork

  Bij angerwork wordt eerst onopgeloste boosheid middels gerichte vragenlijsten onderzocht. Zodra bekend is waar en op wie de onopgeloste boosheid is gericht kan met een gerichte focus de woede uit het lichaam worden gemept. Hiervoor gebruik ik een houten zwaard. De afronding bestaat uit navoelen, in hoeverre er nog sprake is van aanwezige boosheid. Zoja, dan kan dit proces meerdere keren worden herhaald.

  Communicatie en NLP

  Van alle menselijke gedragingen wordt communicatie het meest besproken, maar het minst begrepen...
  Een belangrijk element bij effectieve communicatie is het voortdurend bewust blijven van wat je met deze communicatie wil bereiken. Met NLP - Neuro Linguïstisch Programmeren leer je hoe je effectiever kunt denken en effectiever met jezelf en anderen kunt communiceren.